Ontwerp in Volkskrant Magazine

Een hele eer om door Volkskrant Magazine te worden gevraagd een pagina te maken. ‘I Will Survive’, Gloria Gaynor’s strijdlied in het coronatijdperk was het uitgangspunt. De typografie en kleuren verwijzen naar het steeds dichterbij komen van het virus. They (China/Wuhan), We (Nederland), He/She (familie, kennissen, vrienden) en I Will Survive … John Schoorl schreef het fascinerende artikel.Herdenkingsposter 75 jaar vrijheid

Rouwhorst + Van Roon bedachten en ontwierpen in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een 1/1 pagina advertentie op de achterzijde van de belangrijkste dagbladen van Nederland. Om iedereen in Nederland te laten herdenken en stil te laten bij 75 jaar vrijheid en tevens te verbinden in corona tijd. De herdenkingsposter werd op menig raam in het land waargenomen.Nieuw(s)! De profieldetectives

De profieldetectives speuren op socialmedia naar opvallende profielfoto’s. Iedere maandag is het resultaat te zien in de Volkskrant op de Dag in Dag uit pagina. Ook zijn de verrichtingen van de profieldetectives te volgen via Instagram: #profieldetectives.
Ook een opvallende profielfoto gespot? Tippen mag, desnoods anoniem, via profieldetectives@rouwhorstvanroon.nlNieuwe naam, nieuwe site

Sinds 1 januari 2019 zijn Bart Rouwhorst en Ron van Roon officieel ‘Partners in Design’. Studio Ron van Roon gaat verder onder de naam Rouwhorst + Van Roon. Om dit heuglijke feit luister bij te zetten lanceren we een nieuwe website. Een online archief waarin het aangenaam grasduinen is tussen veelsoortig werk uit heden en verleden. Terugkerende bezoekers worden beloond met een constant wisselende rangschikking van ons werk zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Ontwerp logo en beeldmateriaal Bookstore Day

Bookstore Day 2019 zal niet onopgemerkt voorbij gaan dit jaar. Voor deze editie ontwierpen we een herkenbaar beeldmerk en talloze materialen zoals affiches, advertenties, buttons, boekenleggers en t-shirts. Bekijk enkele voorbeelden hier.

Logo Nationaal Comité 4 en 5 mei

Het beroemde fakkeltje is gebleven, maar de typografie was toe aan een herwaardering. Om het logo meer aan te laten sluiten bij de campagne uitingen van KesselsKramer ontwikkelden we een aangepaste huisstijl met de campagne letter. Toekomstbestendig, stootvrij en compacter te gebruiken. Zie rechts het resultaat.

Filmposter en titel Het wonder van Le Petit Prince

Voor de nieuwste film van Marjoleine Boonstra ‘Het wonder van Le Petit Prince’, maakten we het affiche en later ook de filmtitels om het mooi op elkaar af te stemmen. De film, een productie van Pieter van Huystee, beleefde zijn premiere op het Idfa in de hoofdzaal van Tuschinski Amsterdam.

Grafische animaties voor concertserie

Ron van Roon ontwierp verschillende grafische animaties bij muziekstukken van Jean Cras en Lucas van Regteren Altena. De animaties werden op gigantisch scherm vertoond tijdens live uitvoeringen door het Gijsbrecht van Aemstel Kwartet en Kimball Huigens.
Hier te zien en horen: Le Grand Menhir


Klik hier voor het Rouwhorst + Van Roon YouTube kanaal